Pages

2/09/2012

ဂ်ဴးျမစ္သုပ္


ဒီတစ္ပတ္ ဟင္းလ်ာကုိေတာ့ ဂ်ဴးျမစ္ကိုရွမ္းသုပ္လိုအရသာမ်ိဳးျဖစ္ေအာင္သုပ္မွာပါ။ ဂ်ဴးျမစ္သုပ္ဆိုေပမယ့္ ဂ်ဴးျမစ္နဲ႔အတူ မုန္ညင္းရြက္ေတြကိုလည္း
ထည့္ပါမယ္။ ရွမ္းနံ႔ေလးသင္းသြားေအာင္ ပဲပုပ္ျပားေလးေတြလည္းထည့္ထားတဲ့ ရွမ္းအစားအစာအရသာအျပည့္အ၀ရေစမယ့္ အသုပ္တစ္မ်ိဳးပါပဲ။
ဂ်ဴးျမစ္သုပ္အတြက္ အသုပ္တစ္ပြဲစာ ဂ်ဴးျမစ္အနည္းငယ္၊ မုန္ညင္းစိမ္း အနည္းငယ္၊ ပဲပုပ္ျပားတစ္ျပားနဲ႔ႏွမ္းေလွာ္နဲ႔သံပရာသီးတို႔ပဲလိုပါတယ္။
မုန္ညင္းစိမ္းကိုေတာ့ႏူးေအာင္ဆယ္မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပါ။  ဂ်ဴးျမစ္ကေတာ့ ေရေႏြးေျဖာ႐ံုပဲလိုပါတယ္။ ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ ပဲပုပ္ျပား ႏွစ္ျပားေလာက္ကိုလည္း မီးကင္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီးကင္ၿပီးသားပဲပုပ္ကိုပါေရာထည့္ေထာင္းပါမယ္။  ပဲပုပ္ေထာင္းၿပီးသြားၿပီဆိုရင္ေတာ့
အမယ္အားလံုးကိုေရာထည့္ၿပီး အရသာအတြက္ငံျပာရည္နဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ကာသံပရာရည္ညႇစ္ၿပီး နယ္ဖတ္ကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ေတာ့
ဆီလည္းမပါ၊ အသီးအရြက္ေတြပဲသီးသန္႔သုပ္ထားတဲ့ ဒီဂ်ဴးျမစ္သုပ္က က်န္းမာေရးနဲ႔ညီေစသလို တိုင္းရင္းသားလက္သုပ္စာတစ္မ်ိဳးအျဖစ္ ျမည္းစမ္းႏိုင္ၾကမွာျဖစ္ပါတယ္။

REF ;  ၀ိုက္ဖီ(7dayNews)

No comments:

Post a Comment